PC Refresh heeft een nieuwe dienst : PC Pickup.

Dezelfde kwaliteit en service, gewoon bij een winkel in uw eigen buurt.

Computer reinigen? PC Refresh geeft advies en helpt!

Afspraak maken

Uw computer reinigen kan veel problemen verhelpen of voorkomen. Met computer reinigen bedoelen we het schoonmaken van de fysieke onderdelen in de behuizing van uw PC of laptop. Als u technisch onderlegd bent kunt u zelf uw computer reinigen. Woont u in of om Den Haag of Amsterdam, dan kunt u een afspraak maken met de s[ecialisten van PC Refresh, die op vakkundige manier PC of laptop intern voor u reinigen. Met zo’n schoonmaakbeurt kan de levensduur van uw computer flink worden verlengd!

Boek direct uw reparatie in

Waarom uw computer reinigen?

Computers trekken stof aan. Als het stof zich ophoopt werkt het verstoppend, waardoor de warmte uit de computer steeds moeilijker worden afgevoerd. De onderdelen worden steeds heter en de levensduur wordt verkort. Ook kan door hitte de computer trager gaan lopen. Uiteindelijk kan de computer zelfs vastlopen door oververhitting! Helemaal niet nodig, want door goed onderhoud kan oververhitting worden voorkomen.

Hoe kan PC Refresh uw computer reinigen?

PC Refresh in Den Haag beschikt over een goed ingerichte werkruimte, met alle middelen om uw PC of laptop grondig te reinigen. Uw computer wordt zorgvuldig gedemonteerd en stofvrij gemaakt, waarbij de ventilatoren extra aandacht krijgen. Ook wordt de koelpasta, nodig om hitte af te voeren, vervangen.

Om een afspraak te maken voor het reinigen van uw PC of laptop hebt u de volgende mogelijkheden:

Aan de privacy van uw persoonlijke bestanden is bij PC Refresh gedacht. We hebben hiervoor een eigen Privacy Code opgesteld.

Dus is het tijd om uw computer te reinigen? Wacht niet langer en schakel de hulp van PC Refresh in!

Zelfhulpgids “Computer Reinigen”, wat kunt u zelf doen?

Let op! Een PC of laptop openmaken en onderdelen demonteren is niet zonder risico. Door kleine foutjes of versleten onderdelen kan de situatie gemakkelijk erger worden dan toen u begon. U bent hiervoor te allen tijde zelf verantwoordelijk. In sommige gevallen vervalt ook de garantie op uw PC of laptop als u hem zelf opent.

Wij raden het gebruik van een stofzuiger af bij het stofvrij maken van uw computer. Met een stofzuiger kan statische elektriciteit worden opgebouwd, die schade kan toebrengen aan gevoelige computeronderdelen. Gebruik liever perslucht of een compressor om stof gericht weg te blazen. Doe dit buiten of in een goed geventileerde ruimte.

Als u handelingen uitvoert aan de binnenzijde van uw computer, zorg dan dat statische elektriciteit van uw lichaam wordt afgevoerd naar de aarde, bijvoorbeeld met een polsbandje. Open de computer- of laptopbehuizing en verwijder grote plukken stof met de hand. Spuit vervolgens met perslucht het stof gericht uit de behuizing.

Soms is alleen het stofvrij maken van een PC of laptop niet voldoende. Om tot een goed resultaat te komen moet dan ook de koelpasta van de processor worden vervangen. Het risico op fouten is hierbij dermate groot dat het niet in deze zelfhulpgids is opgenomen. U kunt hiervoor wel verschillende fora bezoeken waar computergebruikers tips uitwisselen, zoals het Nationaal Computer Forum.

Gerelateerde onderwerpen: