pcrefresh-logoict-waarborg
Laat een bericht achter!

Laptop wordt heet

Laptop wordt heetMacBook of laptop wordt heet? PC Refresh helpt!

Uw laptop of MacBook wordt heet? Uw laptop kan na verloop van tijd heet worden, zelfs wanneer hij genoeg vrije luchtdoorlaat heeft. Als de laptop oververhit raakt, gaat hij lawaai maken, wordt hij langzamer en valt uiteindelijk zelfs uit. Ook wordt de levensduur van uw laptop verkort, soms met meer dan de helft!

Gelukkig is er een goede oplossing voor dit probleem. De computerspecialisten van PC Refresh kunnen u helpen door uw laptop intern goed te reinigen. U kunt zelf ook voorzorgsmaatregelen treffen om te voorkomen dat uw laptop heet wordt. Hieronder vindt u enkele tips en adviezen.

Uw laptop wordt heet – Wat is de oorzaak?

Een veel voorkomende oorzaak is dat er stof in uw laptop komt. Een laag stof vormt een ongewenst isolatiemiddel van de laptop en zorgt dat de warmte niet meer goed weg kan. Dat er stof in uw laptop komt is onvermijdbaar, maar kan wel worden verholpen met een interne reiniging.

Het kan ook zijn dat de laptop op een zachte ondergrond wordt geplaatst, zoals een bank, bed of laptophoes. Hierdoor worden de ventilatiegaten – die vaak aan de onderkant zitten – afgedekt en zal de laptop sneller opwarmen.

Een andere oorzaak is dat de koelpasta van de laptop – die zorgt voor het wegleiden van hitte – is uitgehard. De kans op uitharden van koelpasta is groter bij laptops die intensief worden gebruikt of ouder zijn dan 5 jaar. Na vele malen opwarmen is de vloeistof in de koelpasta verdampt en heeft het zijn verkoelende functie verloren.

Tenslotte kan het ook zijn dat een ventilator niet meer goed functioneert. De ventilatie neemt af en uw laptop wordt heet. De oorzaak van een defecte koelventilator is vaak dat kogellagers versleten zijn of dat de ventilator verstopt raakt door stof en vuil.

Uw laptop wordt heet – Wat kan PC Refresh voor u doen?

PC Refresh kan elke laptop of MacBook, stofvrij maken en intern reinigen. Uw laptop wordt dan zorgvuldig gedemonteerd en stofvrij gemaakt. Het vervangen van de koelpasta is bij een reiniging inbegrepen. Indien noodzakelijk wordt ook een versleten ventilator vervangen.

Zo’n opschoonbeurt is jaarlijks aan te raden als u de laptop intensief gebruikt. Bezit u huisdieren of wordt de laptop in een rokerige omgeving gebruikt, dan is zelfs tweemaal per jaar verstandig.

PC Refresh biedt oplossingen aan zakelijke en particuliere klanten in heel Nederland:

Uw computer of laptop langsbrengen
U brengt de laptop van ma t/m za naar de centrale werkplaats in Den Haag. Voor een goede planning maakt u een gratis afspraak >>

test
U verstuurt uw laptop zonder kosten te maken, vanaf elk PostNL pakketpunt in Nederland. Uw pakket is ook nog eens verzekerd! Vraag uw gratis verzendlabel aan >>

Uw computer of laptop laten ophalen
U laat uw laptop ophalen door de koerier (overal in NL) of door de computerspecialist (in Zuid Holland). Vraag de haal- en brengservice aan >>

 

Privacy van uw persoonlijke gegevens is bij PC Refresh altijd gewaarborgd middels een Privacy Code.

Dus raakt uw MacBook of laptop oververhit? Voorkom verdere schade en ergernis en laat het direct oplossen door PC Refresh!

Wat kunt u zelf doen als uw laptop heet wordt?

Om oververhitting van uw laptop zoveel mogelijk te voorkomen, kunt u er op letten dat de laptop enkel op een harde ondergrond staat zoals een bureau of tafel. Wanneer u de laptop toch graag op bed of een bank gebruikt, raden wij aan een standaard te gebruiken waardoor de laptop niet direct op de zachte ondergrond staat. Er zijn zelfs standaarden met ingebouwde ventilatoren, die de laptop tijdens het gebruik koelen.

Door het verwijderen van overbodige en schadelijke software voorkomt u dat uw laptop bezig is met onnodige taken. Zo wordt uw laptop minder snel heet! In de hulpgids computer opschonen vindt u specifieke adviezen.

Gerelateerde onderwerpen aan Laptop wordt heet

Laptop valt uit

MacBook of iMac valt uit

Laptop start niet meer

MacBook of iMac start niet meer