Computer opschonen? Laat hem opschonen door PC Refresh!

Afspraak maken

Na verloop van tijd kan uw Windows pc of laptop vol raken met programma’s die niet nodig zijn, maar die wel ruimte innemen. Daardoor raakt uw computer steeds verder vervuild en vertraagd. Voorbeelden van zulke programma’s zijn toolbars en spyware, die gegevens van u verzamelen en versturen. Maar ook zonder deze programma’s kan de computer met de jaren vervuild raken, doordat restanten van updates en installaties achterblijven.

De computer opschonen is daarom iets dat hoort bij het periodiek onderhoud van uw pc. De experts van PC Refresh zijn u graag van dienst, maar u kunt ook zelf aan de slag!

Boek direct uw reparatie in

Oorzaken van vervuiling

Veel vervuilende programma’s worden niet bewust geïnstalleerd, maar komen ongezien mee met andere installaties. Dit is vaak in de vorm van toolbars in uw webbrowser of opschoonprogramma’s die na verloop van tijd om een betaalde upgrade vragen.

Een paar voorbeelden van programma’s die uw computer vertragen:

Toolbars

Veel toolbars vertragen uw webbrowser en voegen weinig tot niets toe. Vaak verzamelen de toolbars ook gegevens over uw activiteiten op internet, om die vervolgens zonder uw toestemming te versturen. Voorbeelden zijn de toolbars van Ask en Babylon.

Reclamevirussen

Deze zogenaamde ‘hijackers’ kapen uw webbrowser, veranderen uw zoekmachine en laten ongewenste reclame zien. Voorbeelden zijn Conduit en qvo6.

Onnodige opstartprogramma’s (bloatware)

Deze programma’s zijn op de achtergrond actief. Weinig van deze programma’s zijn echt noodzakelijk, maar ze gebruiken wel de rekenkracht van uw computer. Helaas worden veel pc’s en laptops van grote merken nieuw geleverd met deze onnodige software.

Programma’s die de computer opschonen of versnellen

Deze programma’s geven u het idee dat uw computer vol zit met fouten en bieden zichzelf aan om uw computer op te schonen. Echter veel van deze programma’s vormen zelf eerder een probleem dan een oplossing, doordat ze vrijwel continu actief zijn en capaciteit van de computer gebruiken. Ook vragen ze vaak eerst om een betaalde upgrade voordat ze daadwerkelijk met opschonen starten. Daarnaast zijn deze programma’s meestal lastig te verwijderen. Voorbeelden zijn RegClean Pro, SpeedupMyPC en Advanced System Protector.

Hoe kan PC Refresh uw pc of laptop opschonen?

Voor de computerspecialisten van PC Refresh is het opschonen van pc’s en laptops dagelijks werk. Omdat vervuiling op de computer voor klanten erg frustrerend kan zijn, is het opschonen van computers dankbaar werk dat we met plezier uitvoeren.

Als wij uw computer opschonen volgens we een uitgebreide checklist, waarin verschillende handelingen en programma’s worden nagelopen om alle sporen van vervuiling te verwijderen. Ook reclame en pop-ups verwijderen behoort tot de opschoonbeurt.

Vertrouwelijkheid van uw gegevens en bestanden is bij PC Refresh altijd gewaarborgd, door middel van onze Privacy Code.

Direct uw computer laten opschonen bij PC Refresh?

Veruit de meeste opschoonbeurten worden uitgevoerd in onze professionele serviceshop in Den Haag. Maar ook in alle andere plaatsen in Nederland bieden wij u de mogelijkheid om uw computer te laten opschonen!

U ziet, mogelijkheden genoeg. Wacht dus niet langer en laat direct uw pc of laptop opschonen!

Zelfhulpgids – Windows computer opschonen

Hebt u enige computerkennis en wilt u zelf aan de slag? Er zijn veel verschillende programma’s waarmee u uw Windows pc of laptop kan opschonen.

Let wel op. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het gebruik van deze programma’s. Er bestaat altijd een risico dat een programma, al dan niet door verkeerd gebruik, belangrijke bestanden verwijdert. Maak vooraf altijd een back-up van belangrijke bestanden.

Een aantal bekende programma’s die die u kunt gebruiken om uw Windows laptop of computer op te schonen:

  • MalwareBytes Anti Malware (MBAM) – dit programma is specifiek ontwikkeld om schadelijke programma’s op te sporen die door de virusscanner over het hoofd worden gezien.
  • AdwCleaner – dit programma voert een grondige scan uit op verschillende plekken in de computer en verwijdert schadelijke bestanden en programma’s.
  • Junkware Removal Tool – dit programma is gespecialiseerd in toolbars en reclame verwijderen.
  • HitmanPro – nog een programma dat zoekt naar schadelijke software, maar dat weer andere technieken gebruikt dan de eerder genoemde programma’s.
  • Ccleaner – dit programma zoekt naar achtergebleven restanten van verwijderde of overbodige programma’s. Ook kan het Windows register worden opgeschoond.
  • Sfc /scannow – is een commando dat kan worden gebruikt om de systeembestanden op uw computer te controleren en waar nodig te herstellen.

Gerelateerde onderwerpen: