De unieke werkwijze van PC Refresh

Afspraak maken

Bij PC Refresh willen we graag de best denkbare computerservice leveren. Voor onze zakelijke en particuliere klanten is de computer een belangrijk gebruiksmiddel, dat snel en betrouwbaar moet werken. Zelf zijn we misschien wel de meest veeleisende computergebruikers; we proberen continu nieuwe technieken, maar willen vooral zien wat er nu echt goed werkt.

Met deze filosofie hebben we door de jaren heen onze eigen unieke werkwijze ontwikkeld. Deze is er op gericht u te helpen met elk denkbaar computerprobleem. Wat voor computer u ook heeft, waar u ook bent en hoe u ook geholpen wilt worden.

Complete diagnose

Bij PC Refresh vinden we het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Daarom stellen we altijd eerst een complete diagnose uit en laten we u vooraf weten wat de mogelijkheden voor reparatie zijn. Als we het probleem kunnen verhelpen voor €149 plus diagnosekosten, dan zullen we het direct oplossen. Wordt het duurder, dan ontvangt u eerst een prijsopgave en starten we pas als u akkoord bent.

Twee jaar garantie op hardware reparaties

Bij een goede reparatie hoort natuurlijk ook garantie. PC Refresh geeft daarom bij alle hardware reparaties twee jaar garantie op onderdelen en montage. Uitgesloten van garantie zijn normale slijtage, gebreken als gevolg van een van buitenkomende oorzaak en software (programma’s en bestanden). De garantie vervalt in geval door uzelf of derden zonder voorafgaande instemming van PC Refresh reparaties of bewerkingen aan de hardware worden uitgevoerd.

De software op uw apparaat valt niet onder de garantie. Dit is omdat software continu aan verandering onderhevig is, ofwel door uw eigen gebruik of door wijzigingen van buitenaf, zoals bij updates. Wel zullen wij ons in de eerste maand na oplevering van een softwareherstel coulant opstellen bij ontstane problemen, en u naar redelijkheid proberen te helpen.

Privacy van uw zakelijke en persoonlijke bestanden

Wij snappen dat u zorgen kunt hebben over de privacy van de belangrijke zakelijke of privé-gegevens op uw computer. Daarom hebben wij op eigen initiatief een Privacy Code opgesteld, waaraan elk van onze medewerkers is gehouden. Hierin staat onder andere dat wij geen bestanden openen op uw computer, tenzij wij uw uitdrukkelijke toestemming hebben en alleen wanneer het nodig is voor de werkzaamheden.

Lees de volledige Privacy Code >>

ICTWaarborg certificering en SBB erkenning

PC Refresh is ICTWaarborg gecertificeerd voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Ook leiden wij als SBB Erkend Leerbedrijf de ICT monteurs van morgen op.

Snel versus grondig

We kunnen u natuurlijk beloven dat uw reparatie binnen een paar uur gereed is, of zelfs klaar terwijl u wacht. Maar de ervaring leert dat dat onverstandig is. Computers zijn complexe apparaten en problemen kunnen vaak meerdere oorzaken hebben. Als we een reparatie zonder goede diagnose zouden uitvoeren, is de kans dat u teleurgesteld terugkeert een stuk groter. Daarom geven wij er de voorkeur aan eerst een diagnose te stellen en u vervolgens de beste reparatie aan te bieden.

Altijd persoonlijk contact

Hoewel PC Refresh jaarlijks vele duizenden reparaties uitvoert, is persoonlijk contact met elke klant voor ons een voorwaarde voor succes. Van de eerste diagnose tot de oplevering, u wordt altijd direct op de hoogte gehouden door onze computerspecialisten.

Natuurlijk is de primaire taak van onze specialisten het repareren van uw apparatuur, wij vragen daarom uw begrip als we op drukke momenten telefonisch minder goed bereikbaar zijn. U kunt in zulke gevallen altijd een voicemail inspreken, een e-mail sturen of een bericht achterlaten op onze website.

Beveiliging van uw apparatuur en gegevens

In de PC Refresh serviceshops is veel aandacht besteed aan de beveiliging van uw eigendommen, met zowel fysieke als elektronische middelen. Ook het behoud van uw gegevens heeft de hoogste prioriteit, zo wordt bij een herinstallatie bijvoorbeeld altijd een back-up gemaakt van uw bestanden.