pcrefresh-logoict-waarborg
Laat een bericht achter!

Contact

Contact opnemen met PC Refresh

U kunt op de volgende manieren direct in contact komen met onze computer- en telefoonspecialisten:

  • Per telefoon: 070 220 00 01 (Den Haag) of 020 210 33 55 (Amsterdam);
  • Per e-mail: info@pcrefresh.com;
  • Via het contactformulier hieronder;
  • Door langs te komen op onze serviceshop in Den Haag of in onze serviceshop in Amsterdam.    

Centrale serviceshop Den Haag

Stephensonstraat 48
2561 XW Den Haag

Openingstijden centrale serviceshop

Maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 18.00 uur
Dinsdag en donderdag tot 21:00 uur (koopavond)
Zaterdag: 10.00 uur – 18.00 uur
Zondag: gesloten

U bent gedurende openingstijden van harte welkom zonder afspraak. Tot 18.00 uur kunt u gratis parkeren voor de deur.

Serviceshop Amsterdam

Roelof Hartstraat 52
1071 VL Amsterdam

Openingstijden serviceshop Amsterdam

Maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 uur – 18.00
Zondag: gesloten

Computer- en telefoonreparatie Rotterdam

In juni 2017 opent PC Refresh een serviceshop in Rotterdam voor de reparatie van computers en mobiele telefoons. Tot die tijd kunt u gebruikmaken van de gratis verzendservice vanaf elk PostNL Pakketpunt in Rotterdam. Ook kunt u computerhulp op locatie inboeken.

Computer- en telefoonreparatie Utrecht

In september 2017 opent PC Refresh een serviceshop in Rotterdam voor de reparatie van computers en mobiele telefoons. Tot die tijd kunt u gebruikmaken van de gratis tijdelijke haal- en brengservice voor Utrecht en omgeving en de gratis verzendservice vanaf elk PostNL Pakketpunt in Utrecht. Ook kunt u computerhulp op locatie inboeken.

Computer reparatie in heel Nederland

Waar u zich ook bevindt in Nederland, PC Refresh biedt u altijd een oplossing.

U bent natuurlijk altijd welkom in onze serviceshop in Den Haag of Amsterdam, maar er zijn ook gemakkelijke alternatieven als u wat verder weg woont of werkt:

PC Refresh serviceregio’s

Serviceregio’s in de Randstad

In heel de Randstad kunt u computerhulp aan huis en systeembeheer op kantoor inboeken en gebruik maken van onze haal- en brengservice met computerspecialist.

Voor verschillende steden zijn aparte pagina’s beschikbaar, met o.a. informatie over lokale afgiftepunten. Meer informatie en verzendpunten per serviceregio:

Klachtenregeling

Omdat we onze klanten een optimale service willen bieden, vinden wij het óók belangrijk van u te horen als u klachten heeft over onze dienstverlening. Doe dit – mede om eventuele schade te beperken – liefst zo snel mogelijk. Volgens de wet is een klacht op tijd kenbaar gemaakt als dit binnen twee maanden na de ontdekking gebeurt. Dit geldt ook in het geval dat het gekochte product niet de eigenschappen heeft die u op grond van de koopovereenkomst mocht verwachten. Het is in uw belang om uw klachten schriftelijk kenbaar te maken. Als u een klacht bij ons indient zal die uiterlijk binnen 14 dagen worden beantwoord. Hebben wij daarvoor meer tijd nodig, dan laten wij u binnen 14 dagen weten wanneer u antwoord kunt verwachten. Wordt een klacht niet naar uw tevredenheid opgelost, dan kunt u gebruik maken van de bemiddelingsregeling van ICTWaarborg door het bemiddelingsformulier op www.ictwaarborg.nl in te vullen.