Ook tijdens de lockdown blijven onze reparatieshops geopend. We verzoeken u rekening te houden met onze corona-maatregelen en aangepaste openingstijden.
Vrijdag 14 mei is onze serviceshop in Rotterdam geopend vanaf 9.30 uur. Onze serviceshop in Amsterdam is geopend van 9.00 tot 10.00 uur.

Our repair shops will remain opened during the lockdown. When visiting, we kindly request that you consider our corona policy and adjusted opening hours.
On Friday May 14th, our service shop in Rotterdam will be opened from 9:30 a.m. Our service shop in Amsterdam will be opened from 9 to 10 a.m.

Contact met PC Refresh, in heel Nederland!

Stel uw vraag!

PC Refresh bedient u en andere klanten in heel Nederland. Dit doen wij in onze serviceshops, via onze Pick-Up-Points en andere services. Waar u zich ook bevindt in Nederland, PC Refresh biedt u altijd een oplossing!

Serviceshops in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam

In de PC Refresh serviceshops in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam kunt u zonder afspraak binnenlopen. In deze steden kunt u natuurlijk ook gebruikmaken van de haal- en brengservice en onze unieke verzendservice.

Contact met de serviceshops:

PICk UP Points in Utrecht

Later in 2020 opent PC Refresh een serviceshop in Utrecht. Tot die tijd kunt u terecht in een van onze Pick Up Points bij u in de buurt.

landelijke services

Ook in andere Nederlandse plaatsen biedt PC Refresh een oplossing.

PC Refresh serviceregio’s

Voor verschillende steden zijn aparte pagina’s beschikbaar, met o.a. informatie over lokale afgiftepunten. Meer informatie en verzendpunten per serviceregio:

service in Zuid-Holland

service in Noord-Holland

Klachtenregeling

Omdat we onze klanten een optimale service willen bieden, vinden wij het óók belangrijk van u te horen als u klachten heeft over onze dienstverlening. Doe dit – mede om eventuele schade te beperken – liefst zo snel mogelijk.

Volgens de wet is een klacht op tijd kenbaar gemaakt als dit binnen twee maanden na de ontdekking gebeurt. Dit geldt ook in het geval dat het gekochte product niet de eigenschappen heeft die u op grond van de koopovereenkomst mocht verwachten. Het is in uw belang om uw klachten schriftelijk kenbaar te maken.

Als u een klacht bij ons indient zal die uiterlijk binnen 14 dagen worden beantwoord. Hebben wij daarvoor meer tijd nodig, dan laten wij u binnen 14 dagen weten wanneer u antwoord kunt verwachten.

Voor consumenten biedt ICTWaarborg een bemiddelingsregeling. Wordt een klacht niet naar tevredenheid van de consument opgelost, dan kan deze gebruik maken van de bemiddelingsregeling van ICTWaarborg door het bemiddelingsformulier op www.ictwaarborg.nl in te vullen.