Politie virus? PC Refresh heeft de oplossing!

Afspraak maken

U bent bezig op internet wanneer uit het niets een schermvullende melding verschijnt. Er zouden illegale activiteiten op uw computer zijn uitgevoerd en u moet direct een boete betalen om rechtsvervolging te voorkomen, zo meldt de zogenaamde ‘politie’. De boete bedraagt meestal 100 euro en moet worden betaald via anonieme betaalkanalen zoals Ukash of Paysafe.

Als dit u is overkomen bent u slachtoffer van het politie virus, ook wel KLPD-virus of UKASH-virus genoemd. De melding komt niet van een officiële instantie, maar van virusmakers die u proberen te misleiden. Trap er niet in en betaal niets, maar zorg ervoor dat het virus wordt verwijderd en de beveiliging van de computer wordt verbeterd.

Politie virus – Wat zijn de oorzaken?

De meest voorkomende oorzaak van het politie virus is verouderde beveiliging van uw computer. Met name een verouderde versie van JAVA (versie 6) is een bekend beveiligingslek, waar het politie virus dankbaar gebruik van maakt. Maar ook achterstallige Windows Updates, een verouderde virusscanner of andere verouderde programma’s kunnen zorgen voor een beveiligingsrisico.

Wat kan PC Refresh doen tegen het politie virus?

PC Refresh heeft de expertise en apparatuur om elk computervirus volledig te verwijderen, dus ook het politie virus. In sommige gevallen kan dit door de computer met speciale antivirus software op te schonen en de beveiliging van de computer na te lopen. In andere gevallen is het verstandiger om de computer opnieuw te installeren met behoud van programma’s en bestanden. Daarmee is elk spoor van het politie virus en andere computervirussen definitief uitgewist. Om een afspraak te maken voor het verwijderen van het politie virus kunt u gebruiken maken van het contactformulier. U kunt PC Refresh natuurlijk ook bellen op 070 220 00 01. U ontvangt altijd een complete diagnose met prijsopgaaf, zodat u vooraf weet welke methoden er zijn om het politie virus te verwijderen en wat de kosten zijn. De privacy van uw persoonlijke gegevens is bij PC Refresh gewaarborgd door middel van een Privacy Code.

Zelfhulpgids, wat kunt u doen tegen het politie virus?

Om de kans op het politie virus te verkleinen zorgt u in ieder geval voor het volgende:

  • Windows Updates uitvoeren als ze beschikbaar zijn
  • Programma’s als JAVA, Adobe Flash, Adobe Reader updaten wanneer beschikbaar
  • Zorgen voor een actuele virusscanner die regelmatig wordt bijgewerkt

Daarnaast raden wij u aan extra voorzichtig te zijn met:

  • Downloaden van muziek en films – downloadsites zijn vaker dan gemiddeld besmet met virussen
  • Erotische websites – deze zijn vaker dan gemiddeld besmet met virussen
  • Sites met pop-ups, aanbiedingen, ‘u hebt een prijs gewonnen’ meldingen, etc. – kijk altijd goed uit met het klikken op aanbiedingen, zeker als u de website niet kent.

Bent u vaak bezig met downloaden, veel actief op risicovolle websites of hebt u kinderen die op de computer surfen en spelen? Dan raden we u aan extra zorg te besteden aan de keuze van uw virusscanner en de computer periodiek te laten nakijken en opschonen.

Zie ook: