Computervirus verwijderen? PC Refresh heeft de oplossing!

Afspraak maken

Computervirussen zijn venijnige programma’s die het uw computerleven flink zuur kunnen maken. Meestal zijn ze uit op geld en dat lukt ze nog vaak ook! Zo krijgen de makers genoeg financiën binnen, die ze gebruiken om hun virussen nog slimmer en hardnekkiger te maken.

Een computer virus verwijderen kan een tijdrovende klus zijn. Sommige virussen wijzigen of beschadigen systeembestanden, zodat de computer nog problemen blijft vertonen nadat het virus is verwijderd. Zo lijkt het het virus in eerste instantie verwijderd, maar komt het later toch weer terug.

Voorbeelden van schadelijke virussen zijn ‘ransomware’ zoals het politievirus of UKASH virus en ‘rootkits’ zoals Sinowal.

Computervirus verwijderen – wat zijn de oorzaken?

De makers van een computervirus zijn in een continu kat-en-muis spel verwikkeld met de makers van antivirus software. Meestal wordt eerst een virus ontwikkeld en pas later een oplossing. Dat betekent dat, hoe goed uw computer ook is beveiligd, u nooit 100% zeker bent dat uw computer virusvrij blijft.

De meeste virussen zijn echter het resultaat van gebrekkige beveiliging op uw computer. De belangrijkste oorzaken zijn:

  1. Windows is niet up-to-date. Het Windows besturingssysteem gebruikt Windows Update om gevonden veiligheidslekken te dichten. Is Windows Update uitgeschakeld of gaat er iets mis bij de installatie, dan loopt uw computer een veiligheidsrisico.
  2. Andere programma’s zijn niet up-to-date. Adobe Flash, Reader, JAVA en Silverlight zijn voorbeelden van programma’s die belangrijk zijn om specifieke documenten, films of websites te openen. Ook deze programma’s zijn gevoelig voor veiligheidslekken en dienen van updates te worden voorzien als deze beschikbaar zijn.
  3. Er is geen of een verouderde virusscanner geïnstalleerd. Virusscanners houden bij welke programma’s en bestanden op uw computer binnenkomen. Wordt een bestand als verdacht aangemerkt, dan wordt het tegengehouden. Een ontbrekende of verouderde virusscanner vormt een ernstig veiligheidslek.

Hoe kan PC Refresh uw computervirus verwijderen?

De specialisten van PC Refresh hebben de gereedschappen en expertise om elk type virus grondig te verwijderen. Soms wordt dit gedaan door de computer met speciale software op te schonen. In andere gevallen is het nodig of verstandig om de computer opnieuw te installeren. Ook wordt altijd de beveiliging van de computer nagekeken en waar nodig geüpdatet. Uw computer loopt dus na een opfrisbeurt weer als nieuw!

Een computer virus verwijderen begint bij PC Refresh altijd met een complete diagnose. Dan wordt vastgesteld hoe het computervirus het meest effectief kan worden verwijderd.

Waar u ook bent in Nederland, we bieden u altijd een oplossing:

De privacy van uw persoonlijke bestanden is bij PC Refresh altijd gewaarborgd door middel van een Privacy Code.

Wilt u dus uw computer virus verwijderen? Laat het over aan de professionals en schakel direct PC Refresh in!

Zelfhulpgids “Computer virus Verwijderen”, wat kunt u zelf doen?

Hebt u enige computerkennis en wilt u zelf aan de slag? Er zijn verschillende manieren om zelf een computervirus te verwijderen. Houdt er wel rekening mee dat een computer virus verwijderen niet zonder risico is. Bij verkeerd handelen kunnen systeembestanden beschadigd raken. U bent dus te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw handelingen.

De snelste manier van virusverwijdering is de veilige modus met netwerkmogelijkheden. Werkt dit niet, dan kunt u een zogenaamde Rescue cd proberen. Mocht ook dat niet baten, dan is herinstallatie van de computer een gegarandeerde oplossing.

  • Veilige modus met netwerkmogelijkheden. De veilige modus is een manier om Windows op te starten met alleen de programma’s die essentieel zijn voor de werking van het systeem. Met wat geluk wordt het virus daardoor tijdelijk omzeild. U start de veilige modus door op F8 te drukken voordat het Windows logo verschijnt (voor Windows 8 geldt een aparte procedure).
    Vanuit de veilige modus kunt u bijvoorbeeld MalwareBytes Anti MalwareHitmanPro of Microsoft Safety Scanner downloaden en een volledige scan uitvoeren.
  • Rescue cd. U start de computer op met een speciale cd, waardoor het virus geen kans krijgt op op te starten en de computer over te nemen. De cd scant vervolgens uw harde schijf en verwijdert gevonden virussen. Rescue cd’s worden door verschillende antivirus bedrijven gemaakt, zoals Kaspersky, AVG of Bitdefender. Soms is het nodig om verschillende Rescue cd’s te gebruiken om het virus te verwijderen.
  • Computer opnieuw installeren. Lukken de andere methodes niet, dan is de computer opnieuw installeren een gegarandeerde manier om van alle virussen af te zijn. Let er na de herinstallatie op dat u adequate beveiliging op uw computer hebt ingesteld, voordat u de back-up terugplaatst!

Zoals zo vaak geldt ook hier: voorkomen is beter dan genezen. Installeer geen software die u niet kent, kijk uit met het klikken op obscure internet links, zorg voor een goede virusscanner en houdt Windows en andere software up-to-date!

Zie ook: