PC Refresh heeft een nieuwe dienst : PC Pickup.

Dezelfde kwaliteit en service, gewoon bij een winkel in uw eigen buurt.

RAM geheugen uitbreiden? PC Refresh helpt!

Afspraak maken

Het RAM werkgeheugen uitbreiden van uw pc, laptop of Mac kan een behoorlijke snelheidswinst opleveren. Met meer werkgeheugen kan uw computer meerdere programma’s tegelijk uitvoeren zonder te vertragen. De snelheidswinst is  niet oneindig, het ram geheugen uitbreiden heeft alleen zin als de computer regelmatig tegen de limiet van het huidige werkgeheugen aanloopt. Maar als de limiet wordt bereikt, dan is een uitbreiding van het werkgeheugen een van de beste upgrades voor uw computer.

Hoeveel werkgeheugen uw computer nodig heeft is afhankelijk van de programma’s die op uw computer actief zijn. De specialisten van PC Refresh kunnen u hierover adviseren. De diagnose van uw pc, laptop of Mac is bij PC Refresh zelfs geheel vrijblijvend!

Waarom RAM geheugen uitbreiden?

Elk programma dat actief is op uw computer gebruikt een stukje RAM werkgeheugen. Het gaat dan niet alleen om programma’s of websites die u zelf opent, maar ook om processen die op de achtergrond actief zijn. Wanneer het werkgeheugen vol raakt, zal de computer zijn toevlucht zoeken tot het geheugen van de harde schijf, om informatie tijdelijk op te slaan. Maar de harde schijf is vele malen langzamer dan het supersnelle RAM geheugen, waardoor de computer sterk gaat vertragen. Een uitbreiding van het RAM werkgeheugen is in dat geval aan te raden.

Soorten RAM werkgeheugen

Er zijn vele verschillende soorten werkgeheugen. Vaste pc’s maken gebruik van normale DIMM’s, laptops en Macs gebruiken de compactere SO-DIMMS. Daarnaast is het werkgeheugen door de jaren heen steeds sneller geworden. De reden is dat de chips steeds kleiner zijn geworden, waardoor ze minder stroom verbruiken, minder warmte produceren en daardoor weer op een hogere snelheid kunnen functioneren. Ook past er een groter aantal van de kleinere chips op een geheugenmodule.

In het tijdperk van Windows XP werd nog vooral DDR1 werkgeheugen gebruikt – toen was 1 GB (Gigabyte) nog veel. Dat werd vervangen door het snellere DDR2, dat vooral in gebruik was bij computers met Windows Vista en de eerste computers met Windows 7. Sinds een aantal jaar is DDR3 het meestgebruikte werkgeheugen, dat wordt gebruikt in de meeste computers met Windows 7 en 8. Tegenwoordig zijn geheugengroottes van 6 GB of 8 GB geen uitzondering.

MacBook en iMac geheugen uitbreiden

Apple geheugen uitbreiden gaat volgens dezelfde principes als bij Windows pc’s en laptops. De geheugenmodules zijn van hetzelfde type als bij andere merken pc’s en laptops. Oudere Macs zijn minder tolerant als het gaat om de verschillende snelheden werkgeheugen. Wordt te snel geheugen gebruikt, dan zal de Mac weigeren te starten. Bij nieuwere Macs is dit geen probleem meer.

RAM werkgeheugen versus opslagruimte van de harde schijf

Verwar het werkgeheugen niet met de opslagruimte van uw harde schijf. Het werkgeheugen is tijdelijke en snelle geheugenruimte voor programma’s die actief zijn op uw computer. De harde schijf is de permanente en langzamere opslag, waar bijvoorbeeld uw foto’s en documenten geparkeerd staan. Een grotere harde schijf heeft dus geen enkele relatie tot de snelheidswinst die het extra werkgeheugen oplevert.

Laat uw werkgeheugen uitbreiden bij PC Refresh!

In de professionele werkruimte van PC Refresh in Den Haag worden vrijwel dagelijks pc’s, Macs en laptops voorzien van meer werkgeheugen. Maar ook ver buiten Den Haag bieden we zakelijke en particuliere klanten een adequate oplossing!

Dus is het tijd voor een upgrade? Laat PC Refresh dan uw RAM werkgeheugen uitbreiden!

Gerelateerde onderwerpen aan RAM geheugen uitbreiden: