PC Refresh heeft een nieuwe dienst : PC Pickup.

Dezelfde kwaliteit en service, gewoon bij een winkel in uw eigen buurt.

Computer start niet op? Laat hem repareren door PC Refresh!

Afspraak maken

Uw pc of laptop start niet op? Dit kan verschillende dingen betekenen. In het ergste geval gebeurt er bij het indrukken van de AAN / UIT knop helemaal niets meer of brandt er slechts een klein lampje. Maar het kan ook zijn dat de computer de normale opstartgeluiden maakt en een startscherm laat zien, maar vervolgens niet doorstart.

Om vast te stellen wat de oorzaak is dat uw computer niet start, is een goede diagnose belangrijk. Hiervoor kunt u de computerspecialisten van PC Refresh inschakelen, die meer dan 15 jaar professionele ervaring hebben met computerreparaties.

Direct het opstartprobleem van uw computer laten verhelpen? Bel ons voor meer informatie of kom langs bij één van onze vele innamepunten.

Oorzaken van een computer die niet start

Vaste pc’s en laptops zitten net iets anders in elkaar, er zijn daarom een aantal subtiele verschillen in de oorzaken dat ze niet starten.

Hebt u een Mac? Zie dan de aparte pagina Mac start niet op >>

Pc start niet op

Veel voorkomende oorzaken bij een pc die niet start zijn een defecte voeding, geheugenmodules of harde schijf. Ook problemen met de software zijn veel voorkomende oorzaken; problemen met beschadigde systeembestanden kunnen ervoor zorgen dat de computer foutmeldingen blijft geven of vast blijft zitten in systeemherstel.

Laptop start niet op

In tegenstelling tot een vaste pc maakt een laptop gebruik van een losse accu (batterij) en adapter (oplader). Het kan zijn dat de laptop niet meer start doordat een van deze onderdelen defect is. Een andere bekende oorzaak is een defect moederbord, herkenbaar aan een laptop die behalve een knipperend lampje geen teken van leven meer geeft.

Het is ook nog mogelijk dat de laptop in de slaapstand vast is komen te zitten en niet meer start. In dat geval moet de laptop even helemaal worden ontladen en gereset. Vaak start de laptop dan weer.

Ook defecte geheugenmodules of harde schijven komen vaak voor. Harde schijven kunnen slecht tegen schokken en stoten en zijn dus vooral bij laptops een kwetsbaar onderdeel. Tenslotte zijn bij laptops, net als bij pc’s, software problemen mogelijke oorzaken van opstartproblemen.

Wat kan PC Refresh voor u doen?

PC Refresh heeft de expertise en apparatuur om elk opstartprobleem te herkennen en te verhelpen. Dagelijks worden pc’s en laptops van alle merken bij PC Refresh gerepareerd.

Omdat elk probleem een andere oplossing met zich meebrengt, biedt PC Refresh u altijd een complete diagnose aan. Zo weet u dus waar u aan toe bent voordat u kosten gaat maken.

Reparaties aan pc’s en laptops worden uitgevoerd in de centrale werkplaats in Den Haag.

U bent welkom in één van onze bijna 20 innamepunten, waar we uw pc of laptop innemen voor diagnose en reparatie. Veilig verpakt en veilig vervoerd met onze snelle computerkoerier.

De mogelijkheden op een rijtje:

Uw computer start niet op? Blijf niet zitten met uw probleem en schakel direct PC Refresh in!

Gerelateerde onderwerpen aan Computer start niet op: