Computer start niet op? Laat hem repareren door PC Refresh!

Afspraak maken

Uw pc of laptop start niet op? Dit kan verschillende dingen betekenen.

In het ergste geval gebeurt er bij het indrukken van de AAN / UIT knop helemaal niets meer of brandt er slechts een klein lampje. Maar het kan ook zijn dat de computer de normale opstartgeluiden maakt en een startscherm laat zien, maar vervolgens niet doorstart.

Om vast te stellen wat de oorzaak is dat uw computer niet start, is een goede diagnose belangrijk. Hiervoor kunt u de computerspecialisten van PC Refresh inschakelen, die meer dan 15 jaar professionele ervaring hebben met computerreparaties.

Direct het opstartprobleem van uw computer laten verhelpen? Boek uw reparatie binnen één minuut in en kom langs bij een van onze innamepunten.

Boek direct uw reparatie

Oorzaken van een computer die niet start

Vaste pc’s en laptops zitten net iets anders in elkaar, er zijn daarom een aantal subtiele verschillen in de oorzaken dat ze niet starten.

Hebt u een Mac? Zie dan de aparte pagina Mac start niet op.

Pc start niet op

Veel voorkomende oorzaken bij een pc die niet start zijn een defecte voeding, geheugenmodules of harde schijf. Ook problemen met de software zijn veel voorkomende oorzaken; problemen met beschadigde systeembestanden kunnen ervoor zorgen dat de computer foutmeldingen blijft geven of vast blijft zitten in systeemherstel.

Laptop start niet op

In tegenstelling tot een vaste pc maakt een laptop gebruik van een losse accu (batterij) en adapter (oplader). Het kan zijn dat de laptop niet meer start doordat een van deze onderdelen defect is. Een andere bekende oorzaak is een defect moederbord, herkenbaar aan een laptop die behalve een knipperend lampje geen teken van leven meer geeft.

Het is ook nog mogelijk dat de laptop in de slaapstand vast is komen te zitten en niet meer start. In dat geval moet de laptop even helemaal worden ontladen en gereset. Vaak start de laptop dan weer.

Ook defecte geheugenmodules of harde schijven komen vaak voor. Harde schijven kunnen slecht tegen schokken en stoten en zijn dus vooral bij laptops een kwetsbaar onderdeel. Tenslotte zijn bij laptops, net als bij pc’s, software problemen mogelijke oorzaken van opstartproblemen.

Wat kan PC Refresh voor u doen?

PC Refresh heeft de expertise en apparatuur om elk opstartprobleem te herkennen en te verhelpen.

Onze computermonteurs hebben met hun 15+ jaar ervaring al vele duizenden computers van elk denkbaar merk en type gerepareerd. Ook uw computer is bij ons welkom.

Aanmelden

Meldt uw reparatie binnen één minuut aan, dan ontvangt u een persoonlijk referentienummer om uw computer in te leveren.

Inleveren

Met uw referentienummer bent u zonder afspraak welkom bij een van onze tientallen innamepunten

Prijsopgave

Wij kijken uw computer na en u ontvangt een heldere prijsopgave per e-mail. Daarna bellen we u om de prijsopgave met u door te nemen.

Reparatie

De reparatie wordt gestart zodra u akkoord geeft. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen reparatie te laten uitvoeren.

Betaling

U ontvangt een betaallink die u kan voldoen met iDeal of bankoverschrijving.

Ophalen

U haalt uw computer weer op bij het innamepunt.

Uw computer start niet op? Blijf niet zitten met uw probleem en schakel direct PC Refresh in!

Boek uw reparatie

Soorten computerreparaties

Bij PC Refresh worden worden dagelijks alle voorkomende reparaties uitgevoerd aan verschillende merken en modellen pc’s, laptops en Macs. Een paar voorbeelden:

  • Opstartproblemen door vocht- of valschade verhelpen, met prijsopgave voor uw verzekeraar
  • Opstartproblemen met Windows of macOS verhelpen, door een schone installatie van het besturingssysteem
  • Opstartproblemen door oververhitting verhelpen, door interne reiniging of koelpasta vervangen van uw pc, laptop of Mac
  • Opstartproblemen door een defecte harddisk verhelpen, al dan niet met dataherstel van verloren bestanden

Zelfs als de computer niet meer (economisch) is te herstellen, zijn er alternatieve oplossingen. We bieden bijvoorbeeld refurbished laptops met 2 jaar garantie en stellen desktop pc’s op maat samen. We informeren u graag over de oplossing die past bij uw wensen en budget.

Wij repareren geen telefoons, tablets, printers of losse monitoren / toetsenborden.

Garantie op uw reparatie

Wij geven een uitgebreide garantie van 2 jaar op onderdelen en montage bij hardware reparaties.

Kies voor de vakkundige computerreparatie – PC Refresh

Ook in uw omgeving zijn er vast wel handige mannetjes en bijklussende studenten te vinden. Wat maakt PC Refresh zo uniek?

Onze computerspecialisten hebben met 15+ jaar ervaring tienduizenden pc’s, laptops en Macs gerepareerd. Kortom, ze weten wat het is om een reparatie vlot én vakkundig uit te voeren.

Daarom kozen duizenden particulieren en ondernemers voor PC Refresh.

“We zijn er trots op dat duizenden particuliere en zakelijke klanten onze werkwijze met gemiddeld een 9,8 beoordelen.”

Ervaar ook de vakkundige service van PC Refresh

Boek nu uw reparatie

Gerelateerde onderwerpen aan Computer start niet op: