PC Refresh - professionele reparatie en service

Afspraak maken

Problemen met draadloos internet? PC Refresh helpt!

Draadloos internet, ook wel WiFi genoemd, is niet meer weg te denken uit de meeste kantoren en huishoudens. Tablets, smartphones, laptops maar ook veel pc’s maken gebruik van het handige internet zonder kabels. Maar het toenemend gebruik brengt ook steeds vaker problemen met zich mee. Een trage of wegvallende verbinding verstoort niet alleen het internetgebruik, maar zorgt steeds vaker dat het hele apparaat onbruikbaar wordt.

Gelukkig zijn er genoeg oplossingen voorhanden. De experts van PC Refresh hebben ervaring met draadloos internet vanaf het allereerste begin. Ga zelf aan de slag met de tips in deze Hulpgids of schakel PC Refresh in om uw draadloos internet te optimaliseren!

PROBLEMEN MET DRAADLOOS INTERNET – WAT ZIJN MOGELIJKE OORZAKEN?

ZENDER

Het draadloos internet wordt verzonden vanuit een router, die meestal wordt geleverd door de internet provider (Ziggo, KPN, Telfort, Tele2, etcetera). De router moet een sterk genoeg signaal versturen om op alle gewenste plekken in het pand een adequate ontvangst mogelijk te maken. Met name bij oudere routers en in grotere panden kan de signaalsterkte simpelweg niet toereikend zijn.

AFSTAND

Het signaal tussen de verzender (router) en ontvanger (computer, telefoon of tablet) gaat via de lucht en neemt met elke meter een klein beetje af. Dus hoe groter de afstand tussen verzender en ontvanger, des te groter het signaalverlies. Een router die bijvoorbeeld op de begane grond in de meterkast staat, levert op zolder vaak geen tot weinig bereik meer op.

MUREN EN ANDERE VERSTORINGEN

Muren, metaal en elektrische apparaten hebben een negatieve invloed op de sterkte van het draadloze signaal. Met name dikke muren en ruimtes met veel metaal, zoals badkamers, liften en verwarmingsbuizen, zijn funest voor de WiFi ontvangst. Ook dichtbevolkte gebieden met veel andere WiFi netwerken kunnen erg verstorend werken.

ONTVANGER

Een betere antenne in de ontvanger (computer, telefoon of tablet) levert een betere ontvangst op. Oudere laptops en smartphones hebben vaak minder goede antennes. Ook sommige pc’s zijn uitgerust met een WiFi ontvanger, zodat er geen kabel naar de pc hoeft te worden getrokken. De kwaliteit van die WiFi ontvanger bepaalt dan in hoge mate de ontvangst van het WiFi signaal. Vaak wordt gewerkt met simpele USB “dongles” (formaat memorystick) die kwalitatief niet erg goed zijn.

PROBLEMEN MET DRAADLOOS INTERNET – WAT KUNT U ZELF DOEN?

KRACHTIGE ROUTER

Niet alle routers die door internet providers worden geleverd zijn even goed. Zeker als uw kantoor of woning wat groter is, en uw bedrijf of gezin gebruik maakt van meerdere draadloze apparaten, is een upgrade naar een krachtige router een goede investering. Routers zijn er in vele soorten en maten, dus is het belangrijk om u goed te laten informeren.

PLAATSING EN CONFIGURATIE VAN DE ROUTER

Indien mogelijk is het aan te raden om de router hoog en centraal in het pand te plaatsen, zoveel mogelijk vrij van verstoring door metaal en andere apparaten. Ook is het belangrijk om verstoring van de draadloze netwerken van uw buren zoveel mogelijk te omzeilen. Hiervoor is enige technische kennis vereist, omdat mogelijk aanpassingen moeten worden gedaan aan het uitzendkanaal van de router.

WIFI VERSTERKERS EN POWERLINE HOMEPLUGS

Er bestaan verschillende oplossingen om het WiFi signaal binnen een pand te versterken en verder te laten reiken. Sommige apparaten vangen het WiFi signaal op uit de lucht en sturen het verder door (WiFi versterkers). Andere apparaten versturen het signaal via het elektriciteitsnet in het pand (powerline homeplugs). Met name de laatste oplossing is de laatste tijd populair vanwege de goede resultaten. Of het ook in uw situatie de gewenste resultaten oplevert is afhankelijk van de inrichting van uw pand en elektriciteitsnet.

KRACHTIGE ONTVANGER (VOOR PC’S)

Desktop pc’s die gebruik maken van een USB WiFi adapter (ook wel dongle genoemd) kunnen baat hebben bij een sterkere USB WiFi adapter. In plaats van een WiFi adapter met het formaat van een memorystick zijn ook grotere WiFi adapters met betere antennes beschikbaar. Dit kan de ontvangst aanzienlijk verbeteren.

PROBLEMEN MET DRAADLOOS INTERNET – HOE KAN PC REFRESH HELPEN?

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om PC Refresh in te schakelen bij het optimaliseren van het draadloos internet (WiFi) in uw kantoor of woning. PC Refresh heeft de expertise en apparatuur om in vrijwel alle situaties de ontvangst van draadloos internet te optimaliseren. Omdat de technologie nooit stilstaat, zijn de experts van PC Refresh ook continu op zoek naar de beste oplossingen en apparatuur.

In de omgeving Den Haag kunt u een expert van PC Refresh laten langskomen voor hulp op locatie, bij u op kantoor of aan huis. De expert kan uw situatie in kaart brengen, adviezen geven en oplossingen direct implementeren omdat hij beschikt over verschillende apparaten en hulpmiddelen.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 070 220 00 01 of gebruik maken van het contactformulier.