Pc of laptop loopt vast? PC Refresh heeft de oplossing!

Afspraak maken

Uw computer loopt vast of uw laptop valt uit? Soms komt dit door problemen in de software, in andere gevallen is er een defect in een van de onderdelen, ofwel de hardware. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er sprake is van oververhitting of zijn er zwakke plekken op de harde schijf ontstaan. Dan kan een computer crash ontstaan.

Voor een adequate oplossing is het belangrijk dat eerst de oorzaak van het probleem wordt vastgesteld. Bij PC Refresh kunt u rekenen op een goede diagnose en prijsopgaaf, geheel vrijblijvend!

Heeft u een Mac? Bekijk dan de aparte pagina Mac loopt vast >>

Boek direct uw reparatie in

Wat zijn de oorzaken van uw vastgelopen laptop of pc?

Simpel gezegd zijn er twee soorten oorzaken: softwarematige en hardwarematige. De software is de programmatuur op de computer, de hardware zijn de tastbare onderdelen. Een aantal veel voorkomende oorzaken vindt u hieronder op een rijtje.

Conflicten met stuurprogramma’s (drivers)

Uw computer zit vol met onderdelen van verschillende fabrikanten. De geluidskaart, videokaart, netwerkkaart en webcam zijn vaak door verschillende bedrijven ontwikkeld. Om deze onderdelen goed met elkaar te laten samenwerken heeft elk van hen een eigen stukje software, het zogenaamde stuurprogramma. Stuurprogramma’s kennen weer verschillende varianten en versies, die regelmatig worden bijgewerkt. Als er een klein foutje zit in het stuurprogramma, kan dat ertoe leiden dat het bijbehorende onderdeel een storing geeft en de hele computer laat vastlopen.

Beschadigde Windows systeembestanden

Het Windows besturingssysteem is een complex stuk software dat continu door de fabrikant wordt bijgewerkt, door middel van updates. Soms gaat er iets mis met een update of ontstaat er een conflict met een programma van een andere fabrikant dat op de computer staat geïnstalleerd. Dat kan ertoe leiden dat de computer foutmeldingen geeft of zelfs helemaal vastloopt.

Laptop of pc loopt vast door oververhitting

Een bekende oorzaak van een computer die vastloopt is oververhitting. In feite is het vastlopen dan de beveiliging die de computer zelf inschakelt, om verdere schade aan de onderdelen te voorkomen. Uw laptop loopt vast of valt uit? De kans dat dit komt door oververhitting is aanzienlijk. Dit komt omdat laptops sneller dan vaste pc’s vol komen te zitten met stof, waardoor de hitte niet meer goed kan worden afgevoerd. Lees meer hierover op de pagina Laptop wordt heet >>

Zwakke harde schijf als oorzaak voor een computer crash

Na verloop van tijd kunnen er zwakke plekjes op de harde schijf van de computer komen. De kans hierop wordt een stuk groter als de pc of laptop een klap heeft gehad. Mochten deze zwakke plekjes precies de gedeeltes beschadigen waar belangrijke systeembestanden staan, dan kan de computer vastlopen. Omdat laptops vaak worden meegedragen of open- en dichtgeklapt terwijl ze aanstaan, zien we dit probleem bij laptops relatief vaker dan bij vaste pc’s.

Hoe kan PC Refresh u helpen?

De computerspecialisten van PC Refresh verhelpen al vele jaren computerproblemen voor alle merken pc’s en laptops. In de professionele serviceshops kunt u gebruik maken van onze complete diagnose, zodat vooraf inzichtelijk wordt wat het probleem is en welke oplossingen mogelijk zijn.

Niet alleen in de Randstad helpen wij klanten – particulieren, zzp’ers en mkb’ers in heel Nederland zijn welkom. Waar u ook bent, we bieden u altijd een oplossing!

Wist u dat PC Refresh een eigen Privacy Code heeft ontwikkeld? Zo weet u zeker dat uw gegevens en bestanden bij onze medewerkers in veilige handen zijn.

Dus uw computer loopt vast? Blijf niet zitten met de problemen, maar schakel gewoon PC Refresh in!

Onderwerpen gerelateerd aan Computer loopt vast: