Computer schoonmaken? Laat hem reinigen door PC Refresh!

Afspraak maken

Pc’s en vooral laptops raken na verloop van tijd vol met stof. Ook raakt de koelpasta verhard, waardoor warmte minder goed wordt weggeleid.

Het gevolg: de pc of laptop raakt oververhit en kan gaan uitvallen, met mogelijke schade aan de onderdelen als gevolg. Een periodieke interne reiniging is daarom een goede investering voor vrijwel elke pc, laptop of Mac.

Voor de ervaren computerspecialisten van PC Refresh is het schoonmaken van computers dagelijks werk. Ook uw computer is bij ons dus meer dan welkom.

Meldt uw computerreparatie binnen één minuut aan en kom langs bij een van onze innamepunten. Voordat u besluit tot reparatie, ontvangt u een heldere prijsopgave per e-mail.

Boek direct uw reparatie

Uw Computerreparatie direct starten?

Aanmelden

Meldt uw reparatie binnen één minuut aan, dan ontvangt u een persoonlijk referentienummer om uw pc, laptop of Mac in te leveren.

Inleveren

Met uw referentienummer bent u zonder afspraak welkom bij een van onze innamepunten in uw buurt.

Prijsopgave

Wij kijken uw computer na en u ontvangt een heldere prijsopgave per e-mail. Daarna bellen we u om de prijsopgave met u door te nemen.

Reparatie

De reparatie wordt gestart zodra u akkoord geeft. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen reparatie te laten uitvoeren.

Betaling

U ontvangt een betaallink die u kan voldoen met iDeal of bankoverschrijving.

Ophalen

U haalt uw computer weer op bij het innamepunt.

Boek uw reparatie

Lukt het u niet om bij ons langs te komen? Maak dan gebruik van onze haal- en brengservice. Onze computerkoerier komt dan langs bij u thuis of op kantoor, om uw computer op te halen. Bel of mail ons voor een afspraak.

Laptop, Mac of pc schoonmaken

Vrijwel alle pc’s en laptops, inclusief iMacs en MacBooks, zijn opgebouwd uit soortgelijke onderdelen. Echter zijn bij elke computer de onderdelen op een andere manier gemonteerd. Een MacBook schoonmaken vereist bijvoorbeeld andere handelingen dan een pc schoonmaken. Hiermee moet rekening worden gehouden als de computer wordt gedemonteerd en stofvrij gemaakt. Ook is het belangrijk de koelpasta te vervangen, waarmee de hitte van de processor wordt weggeleid.

Waarom uw computer reinigen?

Computers trekken stof aan. Als het stof zich ophoopt werkt het verstoppend, waardoor de warmte uit de computer steeds moeilijker worden afgevoerd. De onderdelen worden steeds heter en de levensduur wordt verkort. Ook kan door hitte de computer trager gaan lopen. Uiteindelijk kan de computer zelfs vastlopen door oververhitting! Helemaal niet nodig, want door goed onderhoud kan oververhitting worden voorkomen.

Hoe kan PC Refresh uw laptop, pc of Mac schoonmaken?

In de professionele werkplaats van PC Refresh worden dagelijks pc’s en laptops van alle merken gerepareerd, geüpgraded en gereinigd.

Uw computer wordt zorgvuldig gedemonteerd en stofvrij gemaakt, waarbij de ventilatoren extra aandacht krijgen. Ook wordt de koelpasta, nodig om hitte af te voeren, vervangen.

Na een interne reiniging is uw computer weer een stuk koeler en geruislozer. Wist u dat uw computer zo ook langer meegaat?

Ventilator vervangen

Het kan zijn dat de ventilator in uw pc of laptop niet meer goed loopt. Soms kan dit worden verholpen met een interne reiniging, maar als er daadwerkelijk schade aan de ventilator is ontstaan, moet de ventilator worden vervangen. De specialisten van PC Refresh kunnen bepalen welk type ventilator uw computer gebruikt. Deze wordt vervolgens vakkundig vervangen.

Kies voor de écht vakkundige reiniging

Het lijkt misschien makkelijk om een laptop open te schroeven en even de stofzuiger erop te zetten. Toch is dat niet altijd een goed idee, omdat door ondeskundig handelen schade aan uw computer kan ontstaan. Zo kunnen kabeltjes of connectoren breken of is een kortsluiting op het moederbord mogelijk. Ook kan statische elektriciteit schade toebrengen en de levensduur van componenten verkorten.

De computermonteurs van PC Refresh voeren al meer dan 15 jaar professionele reparaties uit, waaronder het reinigen van pc, laptop of Mac. Daarom kozen duizenden particulieren en ondernemers voor de service van PC Refresh.

“We zijn er trots op dat duizenden particuliere en zakelijke klanten onze werkwijze met gemiddeld een 9,8 beoordelen.”

Ervaar ook de vakkundige service van PC Refresh

Alle gegevens op pc’s die bij ons in reparatie zijn worden strikt vertrouwelijk behandeld. De medewerkers van PC Refresh zijn hiervoor gehouden aan onze Privacy Code.

Boek nu uw reparatie

Zelfhulpgids “Computer Reinigen”, wat kunt u zelf doen?

Let op! Een PC of laptop openmaken en onderdelen demonteren is niet zonder risico. Door kleine foutjes of versleten onderdelen kan de situatie gemakkelijk erger worden dan toen u begon. U bent hiervoor te allen tijde zelf verantwoordelijk. In sommige gevallen vervalt ook de garantie op uw PC of laptop als u hem zelf opent.

Wij raden het gebruik van een stofzuiger af bij het stofvrij maken van uw computer. Met een stofzuiger kan statische elektriciteit worden opgebouwd, die schade kan toebrengen aan gevoelige computeronderdelen. Gebruik liever perslucht of een compressor om stof gericht weg te blazen. Doe dit buiten of in een goed geventileerde ruimte.

Als u handelingen uitvoert aan de binnenzijde van uw computer, zorg dan dat statische elektriciteit van uw lichaam wordt afgevoerd naar de aarde, bijvoorbeeld met een polsbandje. Open de computer- of laptopbehuizing en verwijder grote plukken stof met de hand. Spuit vervolgens met perslucht het stof gericht uit de behuizing.

Soms is alleen het stofvrij maken van een PC of laptop niet voldoende. Om tot een goed resultaat te komen moet dan ook de koelpasta van de processor worden vervangen. Het risico op fouten is hierbij dermate groot dat het niet in deze zelfhulpgids is opgenomen.

Gerelateerde onderwerpen aan Computer schoonmaken