MacBook of iMac start niet op? PC Refresh helpt!

Afspraak maken

Apple iMacs en MacBooks zijn kwalitatief hoogwaardige computers voor mensen die betrouwbaarheid, comfort en design belangrijk vinden. Toch gaan er ook met Macs dingen mis, dat kunnen de Apple specialisten van PC Refresh vanuit de praktijk beamen. Stel, uw MacBook of iMac start niet op, dan wilt u graag snel worden geholpen. Maar u wilt ook zeker zijn dat het probleem grondig en volledig wordt verholpen.

De Apple specialisten van PC Refresh zijn reeds jarenlang bedreven in het verhelpen van opstartproblemen bij alle soorten Macs. Dus ook uw Mac kijken we met plezier na, de diagnose is zelfs geheel vrijblijvend!

Boek direct uw reparatie in

Uw iMac of MacBook start niet op – wat zijn mogelijke oorzaken?

Uw iMac, MacBook Air of MacBook Pro start niet op? Een aantal veel voorkomende oorzaken zijn worden hieronder verder toegelicht.

iMac start niet op

De iMac is een stijlvolle all-in-one pc die krachtige prestaties combineert met een elegant design en helder beeldscherm. Omdat de iMac altijd op dezelfde plek staat, zijn de onderdelen niet of weinig onderhevig aan schokken en stoten. Ook komt vochtschade bij iMacs zelden voor.

Oorzaken van een iMac die niet meer start zijn onder andere het werkgeheugen of de harde schijf. Deze onderdelen kunnen los vervangen worden. Ook oververhitting kan voorkomen bij iMacs, waardoor de computer niet meer goed doorstart of uitvalt. Een laatste (vrij zeldzame) oorzaak is een defect moederbord.

MacBook Pro start niet op

De MacBook Pro is de meest krachtige Apple laptop, die krachtige prestaties levert in een compacte behuizing. Omdat de MacBook Pro, net als andere laptops, vaak wordt vervoerd is het risico op schade door schokken en stoten aanwezig. Vooral een harde schijf is daar gevoelig voor, met als resultaat dat de MacBook Pro niet meer start. Andere oorzaken zijn defecte geheugenmodules of een defect moederbord. Ook kan door stof en vervuiling uw MacBook Pro oververhit raken, waardoor hij uitvalt en niet meer start.

Tenslotte kan het zo zijn dat de accu (batterij) of adapter (oplader) van uw MacBook Pro niet meer goed functioneert, waardoor uw Mac niet meer start. Deze onderdelen kunnen los worden vervangen.

MacBook Air start niet op

De MacBook Air is bekend vanwege zijn ultradunne behuizing, waar toch nog aardig wat kracht in is gehuisvest. Omdat de MacBook Air zo mobiel is, is het risico op vallen, stoten en schokken ook groter. Ook is vervuiling door stof, zand of vocht een risico dat kan zorgen voor opstartproblemen. Tenslotte is een defecte oplader of accu een mogelijke oorzaak voor het feit dat uw MacBook Air niet meer start.

Uw Mac start niet op – hoe schakelt u PC Refresh in?

Voor een volledige en complete diagnose ontvangen we uw MacBook of iMac graag in één van onze serviceshops. Dit kan vanuit elke plaats in Nederland, zakelijk of particulier. Ook verlenen onze experts computerhulp aan huis of op kantoor in de Randstad. Afhankelijk van uw voorkeur kiest u een van de opties:

We kunnen ons voorstellen dat u bezorgd bent over uw gegevens en bestanden, als u uw Mac voor reparatie uit handen geeft. Juist daarom hebben wij een eigen Privacy Code opgesteld, waarin wij verklaren uw bestanden niet te openen en vertrouwelijk te behandelen.

Dus uw Mac start niet op? Laat de oorzaak en oplossing vrijblijvend vaststellen door de Apple specialisten van PC Refresh. Bij ons bent u welkom!

Gerelateerde onderwerpen aan MacBook of iMac start niet op: